Gezond avondeten hoeft helemaal geen uitdaging te zijn. Neem bijvoorbeeld dit heerlijke en gezonde recept. Eiwitrijk en laag in calorieën.
517 calorieën
36 gram eiwit
54 gram koolhydraten
18 gram vet
Benodigdheden (1 persoon):
– 200 gram zoete aardappel (1 kleine)
– 180 gram pangasius filet (1 vis)
– 150 gram courgette (halve courgette)
– 100 gram paprika (halve paprika)
– 60 gram citroen (halve citroen)
– 30 gram sjalot uitje (1 ui)
– 5 gram knoflook (1 teen)
– 5 gram olijfolie (1 theelepel)
– 5 gram zonnebloemolie (1 theelepel)
– 5 gram sesamolie (1 theelepel)
– Peper & zout
– Tijm
– Dille
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in plakjes, maar niet helemaal doormidden, zo krijg je de mooie waaier. Doe de ingesneden zoete aardappel in een ovenschaal en giet de 5 gram olijfolie er overheen. Strooi wat peper en zout naar smaak en besprenkel de aardappel met tijm. Zet de ovenschaal met de zoete aardappel voor 60 minuten op 200 graden in de oven.
Leg de pangasius filet in een andere ovenschaal. Strooi peper en zout naar smaak en besprenkel met dille. Snijd de citroen in dunne plakjes en leg deze op de vis. Stop de vis ook in de oven op 200 graden.
Passen beide ovenschalen naast elkaar in de oven, houd dan 20 minuten aan. Past de schalen niet naast elkaar? Leg de schaal met vis dan op een rooster onder de aardappelen en houd 30 minuten aan.
Wok de knoflook en het sjalotje in de 5 gram zonnebloemolie. Voeg vervolgens de gesneden courgette en paprika toe en bestrooi met wat peper. Wok het geheel zo’n 6 minuten. Voeg op het laatst 5 gram sesamolie aan de groente toe voor een heerlijke smaak.
Zorg dat alles tegelijk klaar is, serveer en geniet!