Natuurlijke en gezonde ijsjes zijn een heerlijke traktatie op warme zomerdagen. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Hier is een eenvoudig recept voor gezonde fruitijsjes:
Ingrediënten:
- 2 rijpe bananen
- 1 handje diepvriesfruit naar keuze (aardbeien, bosbessen, mango, perzik, etc.)
- 1/2 kopje Griekse yoghurt of kwark
- 1/2 kopje water
- 1 theelepel honing (optioneel, voor zoetheid)
- IJslollyvormpjes en stokjes
Bereidingswijze:
Was en schil het fruit indien nodig. Gooi het fruit in een blender of keukenmachine en pureer ze tot een gladde massa. Bananen fungeren als een natuurlijke zoetstof en geven de ijsjes een romige textuur. Voor nog meer romigheid voeg je Griekse yoghurt of kwark toe. Daarnaast is dit een extra eiwitboost.
Voeg honing toe (optioneel): Als je de ijsjes wat zoeter wilt maken, voeg dan een theelepel honing toe en blend het geheel nogmaals.
Giet het mengsel in de ijslollyvormpjes. Laat een beetje ruimte aan de bovenkant, omdat het mengsel uitzet tijdens het invriezen. Steek de ijslollystokjes in het midden van elk ijsje en laat de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer staan tot ze volledig hard zijn.
Haal de ijsjes voorzichtig uit de vormpjes door ze kort onder warm water te houden. En geniet van deze heerlijke, verfrissende traktatie!